Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepsza postac 1v1 howling abys

┼madaxas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo jaka najlepsza postac 1v1 na HA bo ostatnio gram sobie turnieje i wybieram z dupy postacie ktore mi przyjda do glowy nie mowie ze nie dzialaja ale chcialbym miec jakiegos dobrego picka

Opublikowano

Nie ma najlepszej Postaci. Każda działa lepiej czy gorzej na drugą postać.
Ale możesz po próbować. Jakiegoś Malzahara, Panteona, ekko ,itd.
Wszystko zależy od tego jaką postać wybierze druga osoba.

jifdyv.jpg

Opublikowano

Cassiopei nikt nie straszny­ ;] Ciągły poke z E i Q. Do tego jak się zbliży to dostaje w twarz z ulta, następnie w i 10x z E :D Bardzo ciężko na nią grać. 

Ewentualnie Vayne, ale wymaga to dobrego opanowania postaci.

Opublikowano

Polecam Zeda, naprawde dobry 1v1, zawsze go biore.

dobry poke

brak many

Duzy dmg z ulta + mozna uzyc ulta do dodge

latwa farma

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

eee Riven? Wytrenowana zmiecie z powierzchni ziemi każdego

-Tarcza

-Stun

-Knock up

-mobilna

-ogromny dmg

jedyny minus to taki że jak trafisz na przeciwnika z uciszeniem to masz przejebane

Opublikowano

Heimer :D Full AP + Ulti Armatka >stun>zonia :)

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Heimer :D Full AP + Ulti Armatka >stun>zonia :)

Heimera bardzo łatwo zniszczyć 1vs1, jest kilka typów postaci:

- takie które mają większy zasięg od niego i nie muszą wchodzić w zasięg turretów (xerath, syndra, Jayce itp.)

- takie które mają obszarowy DMG i niszczą małe armatki na raz (fiddle, GP itp.)

- takie które mają nieśmiertelność na ulcie i mogą bardzo łatwo uciec z zasięgu turretów(kayle, trynd, który zresztą berstuje na jeden/dwa AA takiego heimera)

- takie które mają chory berst i niezłą ucieczkę(zed, fizz, leblanc - wpada na ułamek sekundy w zasieg turretów, wali wszystko naraz i wylatuje z zasięgu, a to wszystko podczas animacji stawiania dużej armatki)

Niestety Heimer w walce z kimś trochę bardziej doświadczonym, praktycznie nie ma szans, wiem - bo była to kiedyś moja ulubiona postać w 3cim sezonie rozegrałem nim najwięcej gier, wszędzie nim grałem, na midzie, topie a nawet bocie z blitzem/threshem premade, ale byłem wtedy w goldzie... od platyny zaczynają się schody, bo rzadko ktoś wchodzi w zasięg armatek, a w diamencie to już w ogóle, nie polecam tego champa, aczkolwiek ma bardzo duże zalety, łatwo ustać na linii, łatwa farma, jak się trafi ktoś ze słabym zasięgiem i bez ucieczki to żyć nie umierać, stawiasz turrety idziesz afk a fragi i farma sama leci :D

#topic

jak dla mnie, nie ma najlepszej postaci na solo, bo jedni kontują drugich, jeżeli chodzi o stanie na linii to brał bym jakieś xeratha albo coś z sustainem typu vlad, a jeśli chodzi o walkę bezpośrednią, to raczej jakiś bruiser, bo w końcu mamy erę tanków :(

ew. vayne ale jest strasznie słaba na początku, bez qqs nie wyobrażam sobie jak mogłaby wygrać np. z taką annie :/

kilka tygodni temu, była postać która zdecydowanie była przesadzona - ryze, 5vs1 potrafiłem tym gównem wygrywać bez specjalnego nafeedowania, ale niestety poszedł nerfik :/

Opublikowano

Vayne, Renekton, Kayle - te postacie są silne 1vs1. Wydaje mi się, że ta trójka poradzi sobie z większością przeciwników. Warto wybrać uniwersalne picki. Jak byś grał drafta to byś mógł brać kontrę, a tak to w ciemno to lipa. pickniesz takiego udyra na Vayne i masz po grze. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...